Sport en speltraining

Deze cursus is doorlopend en bedoeld voor grote of kleine honden die geen behendigheid kunnen of willen doen, het is echter ook een goede aanloop naar behendigheid 1. Je moet voor deze cursus je examen Gehoorzaamheid 2 hebben behaald. We richten ons vooral op de aandacht van de hond voor de baas en zullen daarbij veel los oefenen. Het doel van de training is vooral gericht op het leuk bezig zijn met je hond.

Voor behendigheid is het een vereiste dat de hond bij de baas blijft. Als dat na Gehoorzaamheid 2 nog niet lukt en je wil toch behendigheid gaan doen, moet je eerst gaan oefenen bij deze sport en speltraining. We oefenen in spelvorm en met kleine toestellen. Pas als de instructeurs van de sport en speltraining en Behendigheid 1 zien dat je hond voldoende focus heeft op jou als baas, kun je doorstromen naar Behendigheid 1.

Speltraining wordt gegeven op de zondagochtend van 11.00-12.15 uur. De kosten zijn €50,- per seizoen, welke loopt van augustus tot juli. Je kan altijd instromen na de cursus Gehoorzaamheid 2.