Behendigheid

Het belangrijkste aan de behendigheid (BH) is dat de geleider en de hond er plezier in hebben. Behendigheid is een sport waar je met je hond een hindernissen parcours volgt, zo snel mogelijk en het liefst foutloos. 

De hond wordt met stem en handgebaren gestuurd hij moet dus goed op zijn geleider letten. Daarom staat de band tussen de combinatie hierin ook centraal. Behendigheid is voor bijna alle honden geschikt, maar het is niet verstandig om met grote, zware honden (bv. Doggen of St. Bernard honden) te gaan springen. Hier vallen ook kortbenige honden met een lang lichaam (bv. Teckel) onder. Wil je toch op een leuke manier spelenderwijs met jouw hond werken aan jullie band en plezier, maar is jouw hond niet geschikt voor de behendigheid? Kijk dan ook eens bij onze speltraining lessen. Behendigheid is opgesplitst in 2 cursussen, namelijk BH1 en BH2.

Voor de deelnemers aan de behendigheids cursus is er ook de mogelijkheid om op woensdag avond een extra avond te trainen. Kosten hier voor zijn 25 euro per jaar.